Αναπτύσσονται μικροοργανισμοί στα προϊόντα μεικ- απ που χρησιμοποιούμε;

1

30 Sep Αναπτύσσονται μικροοργανισμοί στα προϊόντα μεικ- απ που χρησιμοποιούμε;

 

 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017:Σύμφωνα με μία μελέτη αποδείχθηκε ότι τα  φαινομενικά αθώα προϊόντα μακιγιάζ που συχνά χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, θα μπορούσαν να αποτελούν πηγή λοιμώξεων. 
Το πείραμα αυτό επιβεβαιώνει ότι τα κονσίλερ και οι πούδρες αποτελούν πράγματι επαρκές περιβάλλον για βακτηριακή  ανάπτυξη. Η μελέτη αυτή όχι μόνο εντόπισε ανάπτυξη μικροοργανισμών, αλλά απέδειξε επίσης ότι πιθανώς επιβλαβείς οργανισμοί όπως ο saureus και οι μύκητες έχουν την ικανότητα να ευδοκιμούν στο μεικ-απ. 

Τα δείγματα στα οποία αναπτύχτηκαν βακτήρια ή μύκητες ανέρχονταν περίπου στο ένα τρίτο του συνόλου που ελέγχθηκε, γεγονός που δείχνει εκπληκτικά υψηλό επιπολασμό ανάπτυξης. 
Σας συστήνουμε να: 

-  Αποφεύγετε  να μοιράζεστε τα προϊόντα σας  μεικ-απ με άλλα άτομα. 

– Διατηρείτε τα βαζάκια/σωληνάρια κλπ που περιέχουν προϊόντα μεικ-απ καλά κλεισμένα όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. 

– Διατηρείτε τα προϊόντα μεικ-απ, μακριά από τον ήλιο και τη θερμότητα . Φροντίζετε να τα διατηρείτε σε δροσερό και ξηρό μέρος. 

– Μην προσθέτετε ποτέ νερό σε ένα προϊόν, εκτός αν προβλέπεται. 

– Να πετάτε τα προϊόντα μεικ-απ αν αλλάξει το χρώμα ή η υφή τους  ή αν έχουν δυσάρεστη οσμή.