Αισθητική δερματολογία

Μεσσοθεραπεία κυτταρίτιδας

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι η όψη φλοιού πορτοκαλιού που εμφανίζεται σε διάφορα μέρη του σώματος. Η κυτταρίτιδα επηρεάζει περίπου 8 στις 10 γυναίκες και είναι από τα πράγματα που οι περισσότερες γυναίκες μισούν πάνω τους. Μπορεί να εμφανιστεί και σε άντρες άλλα σε μικρότερο ποσοστό και μικρότερη έκταση.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι “προνόμιο” μόνο τον παχύσαρκων ή υπέρβαρων ανθρώπων. Ακόμα και πολύ λεπτοί άνθρωποι εμφανίζουν κυτταρίτιδα.

Πως δημιουργείται η κυτταρίτιδα

Στα σημεία όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με«φλοιό πορτοκαλιού». Η εικόνα αυτή προκύπτει από στρώματα λιπωδών κυττάρων και συνδετικού ιστού, τα οποία συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα συνήθως στην περιοχή των μηρών και των γλουτών.

Που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιανδήποτε περιοχή τους σώματος. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα λίπους είναι αρκετή για την εμφάνισή της.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί συχνότερα στην κάτω κοιλιακή χώρα, στο πάνω μέρος των μηρών κοντά στους γλουτούς, στο πισινό, καθώς και μερικές φορές στα μπράτσα.

Οι αιτίες της κυτταρίτιδας

Οι αιτίες που προκαλούν την κυτταρίτιδα είναι πολλές, άλλα μερικές από τις ποιο σοβαρές είναι:

1) Ορμόνες

Οι ορμόνες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τη κυτταρίτιδας. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, οι ορμόνες της θυρεοειδούς και της προλακτίνης επηρεάζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η δράση των γυναικείων ορμονών γνωστών ως οιστρογόνα είναι η κύρια αιτία που η κυτταρίτιδα εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες πάρα στους άντρες.

2) Κληρονομικότητα

Η κληρονομικότητα είναι η δεύτερη κύρια αιτία. Συγκεκριμένα γονίδια συμβάλουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Σε συνεχόμενες γενεές.

3) Διατροφή

Η διατροφή είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την δημιουργία του σωματικού λίπος. Τα άτομα που ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, σε υδατάνθρακες, σε αλάτι και φτωχή σε ίνες έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίζουν εκτεταμένη κυτταρίτιδα. Η αύξηση του βάρους μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα πιο εμφανή, άλλα η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί και σε αδύνατα γυμνασμένα άτομα.

Μπορείτε να πίνετε περισσότερο νερό που ενυδατώνει το σώμα συντελώντας στην εμφάνιση πιο λείου δέρματος.

4) Το δέρμα

Το χρώμα του δέρματος δεν ευθύνεται για την δημιουργία της κυτταρίτιδας, άλλα το σκούρο δέρμα μπορεί να την κάνει λιγότερο εμφανή από ένα ανοιχτόχρωμο δέρμα

5) Τρόπος ζωής

Ο σημερινός μοντέρνος καθιστικός, χωρίς ασκήσεις και γεμάτος στρες τρόπος ζωής συμβάλει στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας η να την κάνει πιο έντονη.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ


Η αντιμετώπιση κυτταρίτιδας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι ιατρικές μέθοδοι αντιμετώπισης κυτταρίτιδας προσφέρουν σίγουρα τα καλύτερα αποτελέσματα και θα πρέπει να προτιμώνται.

ΥΠΕΡΗΧΟΙ

Έχει διαπιστωθεί ότι η θεραπεία με υπερήχους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην περιοχή του σώματος διότι μπορείς να θεραπεύσεις όλα τα στάδια της κυτταρίτιδας. Τα υπερβολικά υγρά και μεταβολικά απόβλητα απομακρύνονται με μια διαδικασία φυσικής επαναρρόφησης από το λεμφικό σύστημα, με τη συμβολή της επακόλουθης ενεργοποίησης της υπερηχητικής εκπομπής. Τα κύματα υπερήχων έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη διαπερατότητα του δέρματος προετοιμάζοντας το για την ενδεχόμενη χρήση αντικυτταριτιδικής κρέμας ή ζελέ, βελτιώνοντας την απορρόφηση των ενεργών στοιχείων.

ΕΝΔΟΔΕΡΜΙΑ

Ο συνδυασμός θετικής και αρνητικής πίεσης που επιτυγχάνεται με τους κυλίνδρους που είναι τοποθετημένοι πάνω σε μια χειρολαβή και η περιστροφική κίνηση που εφαρμόζεται σ΄ αυτή τη χειρολαβή, προκαλούν μια κάθετη χαλάρωση του συνδετικού ιστού, η οποία ανακατανέμει το λίπος κάτω από το δέρμα. Όλα αυτά οδηγούν σε μια ανάπλαση του γύρω δέρματος, ενώ παράλληλα διεγείρεται η σωστή πορεία της λεμφικής κυκλοφορίας. Το κύριο αποτέλεσμα είναι η διέγερση του μεταβολισμού και η αγγείωση των ιστών, ενώ ακολουθεί παροχέτευση των λέμφων και καθαρισμός των ιστών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες δείχνουν ότι, μετά από έναν επαρκή κύκλο θεραπειών, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Βελτίωση της εμφάνισης και της χροιάς του δέρματος

  • Ανακατανομή των λιπωδών αποθέσεων με αποτέλεσμα τη βελτίωση της εμφάνισης

  • Ανάπλαση του προφίλ του δέρματος, με ή χωρίς σχετική απώλεια βάρους.

  • Βελτίωση του δέρματος που καθορίζεται από τη βελτίωση της αρτηριακής – φλεβικής και λεμφικής μικροκυκλοφορίας.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με τον όρο μεσοθεραπεία έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα με σκοπό να μεταφέρουμε εκεί λιποδιαλυτικές ουσίες. Η αντιμετώπιση κυτταρίτιδας με μεσοθεραπεία δρα στοχευμένα στα λιποκύτταρα του υποδόριου ιστού και συνδυάζεται για καλύτερα αποτελέσματα με ειδικό υπέρηχο.