Κονδυλώματα-θεραπεία

104kdsrs

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα κονδυλώματα είναι τα πιο συχνά Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ). Προκαλούνται από ορισμένους τύπους των ιών των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα οπουδήποτε, κυρίως στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, σαν μικρές βλατίδες ή ογκίδια.

Πού εμφανίζονται;

Εκτός από την περιοχή των γεννητικών οργάνων εμφανίζονται και στην περιγεννητική ή περιπρωκτική περιοχή και στη στοματική βλενογόννο σαν μικρές μαλθακές, ρόδινες ή λευκωπές βλατίδες ή πλάκες στον παρειακό βλεννογόνο, τα ούλα, την σκληρή υπερώα και την γλώσσα.

Χρόνος Επώασης

Μετά τη μόλυνση οι βλάβες θα εμφανιστούν μετά από λίγους μήνες ή και χρόνο. Μακροπρόθεσμα ορισμένοι τύποι HPV ιών, μπορεί να προκαλέσουν κακοήθεις, κυρίως καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και σπανιότερα μπορεί να εμφανίσουν κακοήθειες και σε άλλες θέσεις στις οποίες εμφανίστηκαν βλάβες κονδυλωμάτων.

Πώς αντιμετωπίζονται;

Ανάλογα με την εντόπιση τους ο ειδικός αφροδισιολόγος μπορεί να αποφασίσει την καταστροφή των βλαβών με ηλεκτροκαυτηριασμό ή με ειδική συσκευή κρυοχειρουργικής.

Η πιο εξελιγμένη μέθοδο επιλεκτικής αφαίρεσης των κονδυλωμάτων που επιτρέπει την άμεση και πλήρη εξάλειψη όλων των υπάρχοντων βλαβών είναι το Laser σε μία και μόνο συνεδρία. Με πολύ σύντομο χρόνο αποθεραπείας, χωρίς πόνο κατά την αποθεραπεία και χωρίς να δημιουργούνται υποχρωμίες και ουλές. Στη μέθοδο αυτή όμως απαιτείται ιδιαίτερη τεχνογνωσία από ειδικό εξειδικευμένο δερματολόγο.