Αυτόλογη μεσοθεραπεία

prp

PRP (Platelet Rich Plasma) Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία  PRP είναι  μία μέθοδος ,απολύτως ασφαλής,  διότι χρησιμοποιούμε το πλάσμα από το αίμα του ίδιου του ασθενούς που είναι πλούσιο σε αυξητικούς και αναδομητικούς παράγοντες, διεγείροντας έτσι τα βλαστοκύτταρα να παράγουν κολλαγόνο και ελαστικές ίνες.

 

H θεραπεία PRP είναι αποτελεσματική για την μείωση των λεπτών ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος καθώς και για την αντιμετώπιση των ουλών που προκύπτουν μετά από ακμή, επεμβάσεις ,τραυματισμούς και εγκαύματα. Επίσης εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση των ραγάδων από εγκυμοσύνη ή λόγω αυξομείωσης του βάρους. Εξασφαλίζει την σφριγηλότητα και τη σύσφιξη του δέρματος του προσώπου και του λαιμού καθώς επίσης  τη λάμψη της επιδερμίδας.

Το PRP εφαρμόζεται:

  • Στο λαιμό
  • Στο πρόσωπο
  • Στο ντεκολτέ
  • Στο τριχωτό της κεφαλής

Το PRP  εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης: Οι αυξητικοί παράγοντες του πλάσματος ενεργοποιούν τα αδρανή βλαστοκύτταρα της περιοχής για την δημιουργία νέων τριχοθυλακίων και πολλαπλασιάζουν τα κύτταρα της περιοχής για καλύτερη αιμάτωση της κυκλοφορίας του αίματος του τριχωτού της κεφαλής. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι φυσικά, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία και προληπτικά καθώς εμποδίζει την περαιτέρω απώλεια μαλλιών ενώ ενδυναμώνει τα ήδη υπάρχοντα.

Η μέθοδος prp δεν έχει παρενέργειες γιατί χρησιμοποιούμε το αίμα του ασθενούς. Παίρνουμε 15-20 ml αίμα από τον ασθενή, το φυγοκεντρούμε, απομονώνοντας το πλάσμα, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες, εν συνεχεία εισχωρούμε το πλάσμα βαθιά στην επιδερμίδα με πολύ λεπτή βελόνα ή με στυλό.

Μετά την εφαρμογή του PRP μπορούμε να κάνουμε fractional laser, μέσω μικροτραυματισμών που γίνονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα την  ανάπλαση και την αναδόμηση του δέρματος.

Δεν έχει καμία παρενέργεια και μπορεί το άτομο μετά την θεραπεία  να επιστρέψει στη δουλειά του την ίδια μέρα.