Μεσοθεραπεία Προσώπου

mesotherapia

Τι είναι ; 

Μεσοθεραπεία σημαίνει ενδοδερμική έγχυση ουσιών και γίνεται καλύτερα είτε με την χρήση ενός ειδικού εργαλείου, είτε με ενέσιμο τρόπο. Το ειδικό εργαλείο αποτελείται από πολύ λεπτές βελόνες οι οποίες διαπερνούν την επιδερμίδα με τη λειτουργία παλμικής δόνησης και γίνεται η έγχυση ουσιών ενδοδερμικά. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται μικρά κανάλια στην επιφάνεια της επιδερμίδας, μέσα από τα οποία οι ουσίες φτάνουν στο μεσαίο στρώμα του δέρματος.

Στην ενέσιμη μεσοθεραπεία, με πολύ λεπτές ενέσεις εγχύουμε τα απαραίτητα συστατικά σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.

Το δέρμα αποτελείται από τρία στρώματα, την επιδερμίδα το χόριο και τον υποδόριο ιστό.

  • Η επιδερμίδα είναι το λεπτό εξωτερικό στρώμα του δέρματος.
  • Το χόριο είναι ο ενδιάμεσος ιστός στον οποίο υπάρχουν οι ινοβλάστες, υπεύθυνοι για τη παραγωγή κολαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως.
  • Ο υποδόριος ιστός είναι το βαθύτερο στρώμα του δέρματος που περιλαμβάνει το υποδόριο λίπος.

Με την πάροδο της ηλικίας οι ινοβλάστες εκφυλίζονται και λιγοστεύουν σε αριθμό με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τον όγκο του.

Με τη μεσοθεραπεία επιτυγχάνουμε την αναπλήρωση ουσιών όπως πχ αντιοξειδωτικές ουσίες, ανόργανα στοιχεία και κυρίως υαλουρονικό οξύ.

Πρόκειται για μια θεραπεία απλή, γρήγορη και σχετικά ανώδυνη. Μετά το τέλος της συνεδρίας μπορεί να υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός ο οποίος υποχωρεί τις επόμενες ώρες.

Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα ακόμα και μετά από την πρώτη συνεδρία, όπου παρατηρούμε βελτίωση της υφής και της όψης της επιδερμίδας. Το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα θα επιτευχθεί συνήθως μετά από 3-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 7-15 ημερών.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στο λαιμό, στο ντεκολτέ, και στα χέρια.

Η μεσοθεραπεία προσώπου χρειάζεται συνήθως σε περιπτώσεις αφυδάτωσης, χαλάρωσης, απώλειας σφριγηλότητας, εμφάνισης ρυτίδων, παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο που προκαλεί φωτογήρανση κ.α.