Καυτηριασμός Θηλωμάτων

kautiriasmos thilomaton

Καυτηριασμός Θηλωμάτων

Πολύ συχνά παρατηρούμε στο λαιμό ή τις μασχάλες αντρών αλλά και γυναικών να υπάρχουν μικρές “κρεατοελιές” οι οποίες συνήθως κρέμονται και δίνουν μια αντιαισθητική εικόνα στην περιοχή του λαιμού ή του ντεκολτέ.

Τι είναι τα θηλώματα δέρματος του κορμού ;

Είναι μικρά ογκίδια τα οποία μπορεί να έχουν το χρώμα του δέρματος αλλά μπορεί να έχουν και άλλο χρώμα συνήθως πιο σκούρο και προβάλλουν από το δέρμα είτε έχοντας πλατιά βάση είτε μέσω ενός μικρού μίσχου.

θηλωματα

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα θηλώματα εμφανίζονται κατεξοχήν σε σημεία όπου υπάρχει παρατεταμένη τριβή, όπως στο λαιμό (λόγω της τριβής με τη λαιμόκοψη των ρούχων), στη μασχάλη, κάτω από το στήθος ή στη γραμμή του στηθόδεσμου στην πλάτη.

Αναπτύσσονται πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όταν αυξηθούν σε αριθμό και μέγεθος παρουσιάζουν τάση να πολλαπλασιάζονται ακόμη πιο γρήγορα αλλά και να προσβάλλουν πολύ εύκολα άτομα με τα οποία ερχόμαστε σε συχνή επαφή.

Που οφείλονται τα θηλώματα ;

Τα θηλώματα οφείλονται σε μια ομάδα ιών που ονομάζεται HPV (Ηuman Papiloma Virus). Πρόκειται για μια εντελώς ακίνδυνη ομάδα αυτών των ιών.

Θεραπεία

Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία των θηλωμάτων κορμού γίνεται με την εφαρμογή χειρουργικού LASER από τον εξειδικευμένο στα LASER ειδικό δερματολόγο. Πρόκειται για μια πολύ απλή θεραπεία ενοχλητικό πόνο.

Μετά την θεραπεία υπάρχει πλήρη επούλωση χωρίς κανενός είδους σημαδιού ή ουλών.