Θεραπεία με Νευροτοξίνη

therapia ritidon

Τι είναι το Μπότοξ ;

Το Μποτοξ είναι μια πολύ δημοφιλής  φαρμακευτική ουσία, Botulinum Tonix Τύπου Α (βοτουλινική τοξίνη), που  χρησιμοποιείται για την θεραπεία ρυτίδων έκφρασης, κυρίως στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και στο πλάι των ματιών (πόδι χήνας).

Η ουσία χαλαρώνει τους αντίστοιχους μυς, ώστε να περιοριστεί η μυική σύσπαση προκειμένου να μην σχηματίζονται ρυτίδες. Το Μποτοξ χρησιμοποιείται επιτυχώς και για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας στις μασχάλες και στις παλάμες χεριών. Δεν απαιτεί προετοιμασία, είναι σχετικά ανώδυνη, και το αποτέλεσμά του είναι αναστρέψιμο.

Με το Μπότοξ μπορούμε να διορθώσουμε:

– Τις κάθετες γραμμές ανάμεσα στα βλέφαρα (μεσόφρυο).
– Τις οριζόντιες γραμμές του μετώπου
– Τις ρυτίδες που βρίσκονται στις γωνίες των ματιών (πόδι της χήνας)

Από τη στιγμή που ο μυς είναι χαλαρωμένος δεν μπορεί να συσπασθεί έντονα. Επομένως, με το Βotox έχουμε εξαφάνιση των ρυτίδων.
Η  θεραπεία με Μπότοξ συστήνεται όταν εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες. Η  διαδικασία διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την ίδια ημέρα στην εργασία του και στις καθημερινές ασχολίες του. Mετά από 15 ημέρες μπορούν να γίνουν μικροδιορθώσεις αν χρειαστεί. Η ικανοποιητική ανταπόκριση στη θεραπεία παρατηρείται περίπου 3 με 7 ημέρες μετά την ένεση του φαρμάκου και ολοκληρώνεται σε δύο εβδομάδες. Η δράση του φαρμάκου κρατά μεταξύ 4 έως 6 μήνες. Μετά απο αυτό το διάστημα οι μύες επανέρχονται σταδιακά στην αρχική τους κατάσταση, χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.