Laser Αποτρίχωση

laser apotrixosi

Σήμερα, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους, η αποτρίχωση με laser βάζει οριστικό τέλος στο ενοχλητικό πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, ανώδυνα, γρήγορα και ακίνδυνα, σε άντρες και γυναίκες. Η αποτρίχωση με laser αποτελεί μία εξειδικευμένη, εγκεκριμένη, και σίγουρη μέθοδο για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας. ιατρικά αποδεκτή. Στο ιατρείο μας έχουμε   laser της καινούριας  τεχνολογίας που συνδυάζει και Αλεξανδρίτη και ND YAG 1064, για πιο γρήγορα αποτελέσματα το CLARITY II

LASER Οριστικής Αποτρίχωσης CLARITY II της LUTRONIC

Το Clarity II είναι το τελειότατο τελευταίας τεχνολογίας σύστημα  το οποίο συνδυάζει σε ένα μηχάνημα δύο τύπους LaserAlexandrite 755nm και Long Pulse Nd:Yag 1064 nm για την μόνιμη αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας  σε όλους τους τύπους δέρματος και εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο Αλεξανδρίτης  πήρε έγκριση το 1997 από το αμερικάνικο FDA και έκτοτε έχει κυριαρχήσει, ακόμα και από άλλου τύπου laser

  • Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το νέας τεχνολογίας ClarityII Laser δε χρειάζεται επαναληπτικό ραντεβού. Πιο συγκεκριμένα,  χάρη στα τεχνικά του χαρακτηριστικά οι συνεδρίες είναι καθαρά  μεμονωμένες και δε χρειάζονται επαναληπτική διαδικασία σε 2 ή 3 εβδομάδες για να παγιώσουν το αποτέλεσμα.
  • Στο ιατρείο μας για ανώδυνο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε τον πιο σύγχρονο συνδυασμό του laser με το σύστημα ψυχρού αέρα και ψεκασμού με κρυογένειο (cryogen)ψυκτικού για την απόλυτη ασφάλεια του δέρματός σας και μοναδική ανώδυνη εφαρμογή!
  • Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε το εκπαιδευμένο προσωπικό μας.

Ποιες περιοχές μπορούμε να αποτριχώσουμε ;

Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε ηλικία, σε κάθε φύλο καθώς και σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα όπως:
– Πρόσωπο (άνω χείλος, πηγούνι, παρειές, φαβορίτες, φρύδια κ.α.)
– Χέρια
– Μασχάλες
– Μπικίνι
– Πόδια (γάμπες και μηροί)
– Γλουτοί
– Οσφύς
– Πλάτη (ανδρών – γυναικών)
– Στήθος – θηλές (ανδρών – γυναικών)
– Γραμμή κοιλιάς κ.α.

Από ποια ηλικία μπορεί να γίνει αποτρίχωση με laser ;

Δεν υπάρχει περιορισμός. Όμως προτιμούμε να έχει έρθει η περίοδος, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εμφάνιση των τριχών. Είναι πάντως γεγονός ότι στις μικρότερες ηλικίες (π.χ. στην εφηβεία) η τριχοφυΐα είναι πιο επίμονη και ίσως χρειαστούν επιπλέον συνεδρίες.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ ;

Ο αριθμός των επισκέψεων που απαιτούνται εξαρτάται απο την περιοχή όπου εντοπίζεται η τριχοφυία, απο την πυκνότητα των τριχών και απο το εάν έχουν προηγηθεί άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης.
Οι περισσότερες περιοχές χρειάζονται 5-8 συνεδρίες, όμως ο αριθμός των συνεδριών αποτρίχωσης που θα απαιτηθούν για να επιτευχθούν μακροχρόνια ριζικά αποτελέσματα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο φωτότυπος του δέρματος, η σκληρότητα των τριχών, η περιοχή του σώματος και ο κύκλος ανάπτυξης των τριχών. Εκτός εάν η τριχοφυία έχει ορμονικά αίτια, τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και θεραπευτικά. Δεν αναπτύσσονται όλες οι τρίχες ταυτόχρονα, συνήθως διανύουν 3 διαφορετικές φάσεις: την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή. Το laser δρα εξουδετερώνοντας τις τρίχες που βρίσκονται κυρίως στην αναγενή φάση ανάπτυξης, κατά την διάρκεια της συνεδρίας . Καθώς ένα άλλο ποσοστό τριχών θα διανύσει την αναγενή φάση σε διαφορετικό χρόνο. Στις περιπτώσεις ατόμων με ορμονικά προβλήματα ο αριθμός των συνεδριών δεν είναι προβλέψιμος.

Τι γίνεται μετά την συνεδρία ;

Αμέσως μετά την συνεδρία το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ήπια ερυθρότητα με ελαφρό οίδημα συνήθως για μερικές ώρες μόνο ή και λιγότερο. Περίπου 3-7 ημέρες μετά την συνεδρία μπορεί να παρατηρήσετε κάτι που να μοιάζει σαν επανέκφυση τριχών. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από αυτές τις τρίχες είναι τα κατεστραμμένα τριχικά στελέχη των τριχοθυλάκων, που έχουν ήδη εξουδετερωθεί από το laser, τα οποία θα πέσουν και δεν θα ξανά αναπτυχθούν. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ των συνεδριών αποτρίχωσης με laser δεν πρέπει να κάνετε αποτρίχωση με κερί ή τσιμπιδάκι, αλλά μπορείτε εάν θέλετε να ξυρίζεστε.

Υπάρχουν περιορισμοί στις καθημερινές δραστηριότητες μου εξαιτίας της αποτρίχωσης με laser  ;

Μετά την συνεδρία μπορείτε αμέσως να επιστρέψετε στις καθημερινές δραστηριότητες σας.

Χρειάζεται προετοιμασία ;

Αν έχουν προηγηθεί άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης πρέπει να αφήσουμε την πρώτη φορά να βγουν όσο το δυνατό περισσότερες τρίχες. Μετά την συνεδρία και μέχρι να εφαρμοστεί η επόμενη, οι τρίχες δεν θα πρέπει να αποτριχώνονται με άλλη μέθοδο. Αν οι τρίχες είναι μακριές πονούν περισσότερο. Για το λόγο αυτό είναι καλύτερο να κόβονται σε μήκος 2-3 χιλιοστών. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αναισθητική κρέμα τοπικά πριν από τη θεραπεία.

Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία ;

Η διάρκεια της συνεδρίας εξαρτάται από την έκταση της επιφάνειας που αποτριχώνεται.

Είναι ασφαλές το laser ;

Τα λέιζερ χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες στην ιατρική και έχει διαπιστωθεί πως δεν υπάρχουν επιπτώσεις στον οργανισμό μας, αφού δεν διεισδύουν στο σώμα μας και δεν επηρεάζουν άλλα όργανα. Η αποτρίχωση με laser είναι μια απόλυτα ασφαλής και σίγουρη μέθοδος για τη σταδιακή μείωση της τριχοφυΐας. Αν ο χειριστής είναι εκπαιδευμένος στα λέιζερ, δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Πρέπει όμως και οι δυο να φοράνε πάντα τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά, γιατί το λέιζερ είναι επιβλαβές για τα μάτια.

Πού αντενδείκνυται ;

Η αποτρίχωση μπορεί να εφαρμοστεί σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτως ηλικίας. Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης η χρήση λέιζερ δεν απαγορεύεται αλλά την αποφεύγουμε κυρίως για προληπτικούς λόγους. Επίσης απαγορεύεται η χρήση του σε άτομα που πάσχουν από ενεργό έρπητα.

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα ;

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τριχοφυΐα είναι δυναμικό φαινόμενο που σημαίνει ότι συνέχεια βγαίνουν καινούριες τρίχες, ιδιαίτερα σε νεαρή ηλικία.