Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέoς

yalouroniko

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για τη λείανση των ρυτίδων και των πτυχών στο πρόσωπο, την διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου και για την ενίσχυση των χειλιών. Δίνει πιο ξεκούραστη και νεανική όψη.Τα εμφυτεύματα που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι το κολλάγονο, η σιλικόνη και το λίπος, ενώ τα τελευταία χρόνια το ασφαλέστερο υλικό που χρησιμοποιήται είναι το  υαλουρονικό οξύ.

Το υαλουρονικό οξύ είναι σημαντικό συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι, ως φυσικό προϊόν δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα αλλεργίας ή άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών, σε όποια μορφή και αν χρησιμοποιείται. Η πιο σημαντική λειτουργία του είναι να δέχεται και να συγκρατεί το νερό στους ιστούς, αυξάνοντας την ενυδάτωση του δέρματος, ενώ ακόμη μεταφέρει πρωτεΐνες, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες, αποτρέπει την μετατροπή του διαλυτού κολλαγόνου σε αδιάλυτο και ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.

Πως γίνεται έγχυση υαλουρονικού οξέος:

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο και διαρκεί λίγο χρόνο, ανάλογα από την περιοχή την οποία θέλουμε να διορθώσουμε. Κατά την διάρκεια της θεραπείας, ο ιατρός τοποθετεί το υλικό με λεπτή βελόνα, λειαίνοντας τις ρυτίδες και δίνοντας τον χαμένο όγκο στις περιοχές που χρειάζεται. Στα χείλη δίνει όγκο, διορθώνει το περίγραμμα και τα κάνει πιο όμορφα.
Υπάρχει ένας ελαφρύς πόνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μια και χρησιμοποιείται σύριγγα. Πριν τη συνεδρία χρησιμοποιείται μια αναισθητική κρέμα ή  τοπική αναισθησία στην περιοχή, ώστε να εξαληφθεί εάν θέλουμε η ενόχληση. Τα νεότερα, τελευταίας γενιάς  σκευάσματα, υαλουρονικού οξέος,  περιέχουν αναισθητική ουσία και έτσι μειώνουν πολύ τον πόνο. Μετά την πρώτη έγχυση, ίσως χρειαστεί ο ασθενής να επανέλθει ύστερα από 15 ημέρες ή 1 μήνα, για τυχόν διόρθωση
Το αποτέλεσμα διαρκεί από 6 έως 12 μήνες, ανάλογα από την περιοχή και το προϊόν που έχει χρησιμοποιηθεί. Οι ασθενείς επιστρέφουν αμέσως στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Αντενδείξεις – παρενέργειες

Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη και η εφαρμογή μπορεί να γίνει σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας χωρίς να αναμένονται παρενέργειες. Μετά την θεραπεία συνήθως υπάρχει ελαφρό πρήξιμο και κοκκινίλα στο σημείο της έγχυσης, που υποχωρεί άμεσα.

Το υαλουρονικό Οξύ χρησιμοποιείται  επίσης σε διάφορες ιατρικές πράξεις, πχ στην οφθαλμοχειρουργική καθώς και στην παρασκευή ιστών. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικών που χρησιμοποιούμε περιέχουν υαλουρονικό οξύ μη ζωικής προέλευσης που έχουν φιλτραριστεί κλινικά για να παρέχουν φυσικό και μακράς διάρκειας αισθητικό αποτέλεσμα. Έχουν εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας και είναι απορροφήσιμο οπότε το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο οποιασδήποτε μόνιμης αλλαγής.

Η θεραπεία με το υαλουρονικό οξύ

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται ακριβώς κάτω από οποιαδήποτε ρυτίδα και τη διορθώνουν. Τα αποτελέσματα διαρκούν με τα νέας γενιάς εμφυτεύματα πάνω από 12 μήνες.
Με το υαλουρονικό μπορούν να διορθωθούν:
-Ρυτίδες κάθε είδους
-Ουλές και σημάδια
-Ασυμμετρίες στο πρόσωπο
-Εντυπώματα στο πρόσωπο.
-Τονισμός διαφόρων χαρακτηριστικών (π.χ. χείλη, μάγουλα και οπουδήποτε αλλού θέλουμε να προσθέσουμε όγκο).