Απώλεια …. μαλλιών

30740246 185585868737213 6882651509490712576 n
0

Σεπτέμβριος 2018: Όπως είναι λογικό, όταν μας πονάει το δόντι μας δεν απευθυνόμαστε στον …οφθαλμίατρο αλλά ούτε και στον οδοτεχνίτη. Έτσι λοιπόν, όταν βλέπουμε να πέφτουν τα μαλλιά μας, δεν απευθυνόμαστε σε οποιονδήποτε άλλον παρά μόνο στο Δερματολόγο μας!  

Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους «τυχάρπαστους γυρολόγους» των καναλιών και του διαδικτύου που δηλώνουν «ειδικοί» και έχουν ως μοναδικό στόχο, να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Εκείνοι, μας υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα με «θαυματουργά προϊόντα» και επαναστατικές μεθόδους και εμείς κινδυνεύουμε να χάσουμε όχι μόνο τα μαλλιά μας αλλά και τα χρήματά μας. 

Η τριχόπτωση (αλωπεκία), είτε είναι εκτεταμένη, είτε εντοπίζεται, μπορεί να οφείλεται σε πολλα αίτια όπως, η αναιμία, παθήσεις του θυροειδούς ή  ορμονολογικές μεταβολές, αυτοάνοσα νοσήματα, φάρμακα, ψυχολογικά προβλήματα, κληρονομικά αίτια. Άρα και οι θεραπείες της τριχόπτωσης είναι πάντα εξατομικευμένες και σχετίζονται με τα αίτια που την προκαλούν.  

Για να έχουμε λοιπόν το κεφάλι μας ήσυχο… αλλά και τα μαλλιά μας στη θέση τους, εμπιστευόμαστε μόνο το Δερματολόγο μας που είναι ο μοναδικός εξειδικευμένος γιατρός, ο οποίος θα διαγνώσει σωστά τα αίτια, το είδος και τη σοβαρότητα της τριχόπτωσης, ώστε να επιλέξει και να οργανώσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του δύσκολου αυτού προβλήματος. 

Δείτε Επίσης