Εμβόλιο και στα αγόρια για τον HPV

images
0

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017:Κυβερνητική επιτροπή για θέματα υγείας των ΗΠΑ συνέστησε τον εμβολιασμό των αγοριών με το εμβόλιο για τον ιό HPV. Ο συγκεκριμένος ιός αποτελεί τον κύριο «ένοχο» για την εμφάνιση κονδυλωμάτων και καρκίνων και στα δύο φύλα.

Η αρμόδια αμερικανική Συμβουλευτική Επιτροπή για τους Εμβολιασμούς (Advisory Committee on Immunization Practice) η οποία κάνει συστάσεις στα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) έλαβε παμψηφεί την απόφαση να προτείνει τον εμβολιασμό των αγοριών ηλικίας 11 και 12 ετών.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για τον Εμβολιασμό και τις Αναπνευστικές Νόσους των ΗΠΑ ο εμβολιασμός των αγοριών θα έχει άμεσο όφελος ενάντια στην εμφάνιση διαφορετικών καρκίνων και κονδυλωμάτων αλλά και έμμεσο όφελος αφού εκτιμάται ότι θα μειώσει την εξάπλωση του ιού από τους άνδρες στις γυναίκες.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία, το 49% των έφηβων κοριτσιών έχει λάβει έστω μια δόση του εμβολίου για τον HPV (το εμβόλιο χορηγείται συνολικά σε τρεις δόσεις), ενώ μόλις το 1/3 έχει λάβει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου.

Επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η κάλυψη των κοριτσιών στη χώρα μας είναι ακόμη
μικρότερη: στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Πανελλήνιο Γυναικολογικό
Συνέδριο έκαναν λόγο για εμβολιαστική κάλυψη που προσεγγίζει μόλις το 10% του
εμβολιαστικού πληθυσμού της Ελλάδας

Δείτε Επίσης