Οι νέοι είναι απρόσεχτοι με το δέρμα τους

kalokairi zeugari thalassa1
0

Οι νέοι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο ευάλωτοι στο καρκίνο του δέρματος καθώς δεν προσέχουν καθόλου την αντηλιακή τους προστασία.
Σύμφωνα με  έρευνα οι έφηβοι μεταξύ 15 και 19 ετών είναι οι πιο απρόσεχτοι στη συμπεριφορά τους ως προς την αντηλιακή προστασία και την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, γνωρίζοντας ότι  το μεγαλύτερο ποσοστό της βλάβης στο δέρμα που προκαλείται από τον ήλιο, συμβαίνει πριν την ηλικία των 18. Ενώ μόλις το 46% από τους νέους αναζητά τη σκιά όταν καίει ο ήλιος.
Το ποσοστό αυξάνεται στους ενήλικες μεταξύ 55 και 65 ετών οι οποίοι φαίνεται να προστρέχουν σ’ αυτήν σε ποσοστό 55%.
Είτε πρόκειται για «μόδα» ή για καθαρή επαναστατικότητα, οι έφηβοι αυτοί είναι εξίσου επιφυλακτικοί με τα αξεσουάρ για τον ήλιο καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας φορούν λιγότερο γυαλιά ηλίου το 46% και καπέλα μόνο το 26%.
Δεν εκπλήσσει επομένως ότι, όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο επιλέγουμε το καπέλο, με το 46% όσων είναι από 55 μέχρι 65 ετών να το φορούν!
Ωστόσο, όσοι είναι από 35 έως 44 ετών είναι εκείνοι που ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν αντηλιακή προστασία για να προστατεύσουν το σώμα τους από τον ήλιο σε ποσοστό 63%, ενώ οι νεαρότεροι , 20-24 ετών, δείχνουν να ανησυχούν περισσότερο μόνο για πιθανές βλάβες –έγκαυμα-  του ήλιου στο πρόσωπό τους, κυρίως όμως για εμφανισιακούς λόγους και όχι υγείας,
χρησιμοποιώντας στην πλειοψηφία τους αντηλιακή κρέμα σε ποσοστό 61%

 

Δείτε Επίσης