ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017:Σύμφωνα με έρευνες σε δερματολογικό κέντρο της Νέας Υόρκης ακάρεα αλλά και άλλα ζωύφια βρίσκονται επάνω στα καινούργια μας ρούχα καθώς και χημικές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν από την κατασκευή τους ή για την βαφή τους και την διατήρησή τους «κολλαρισμένων», τα οποία είναι επικίνδυνα για αρκετές δερματικές παθήσεις.
Σε άλλη έρευνα που έγινε στη Νέα Ζηλανδία τα ρούχα που είχαν χώρα προέλευσης την Κίνα, ήταν μέχρι και 900 φορές πιο εκτεθειμένα σε χημικά στοιχεία, από το προκαθορισμένο όριο ασφαλείας.
Αγοράζοντας καινούργια ρούχα τα οποία κάνουμε το λάθος να τα φορέσουμε πριν πλυθούν ή να τα βάλουμε σε συρτάρια , διακινδυνεύουμε να βάλουμε στο σώμα μας μερικά από τα μικροσκοπικά έντομα που βρίσκονται επάνω τους και που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουν μεταφερθεί σε αυτά από προηγούμενους που τα έχουν δοκιμάσει.
Επίσης μπορεί από προηγούμενους που τα δοκίμασαν να μεταφέρθηκαν μύκητες που με τη σειρά τους θα περάσουν σε εμάς!
Βέβαια για να μην κατηγορούμε μόνο τους κατασκευαστές, τα ρούχα εκτίθενται σε χημικές ουσίες και κατά τη διάρκεια της επίδειξης τους στα καταστήματα ή στη βιτρίνα πάνω σε μία κούκλα για να διατηρούν τη φόρμα τους ή να φαίνονται εντονότερα τα χρώματά τους.
Για παράδειγμα η ρητίνη φορμαλδεΰδης είναι ένας βασικός «ένοχος».
Ως άχρωμο αέριο χρησιμοποιείται σε κάποια ρούχα γιατί δεν τα αφήνει να τσαλακωθούν ή να αναπτύξουν μούχλα.
Έτσι, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουμε αλλεργικές αντιδράσεις , δερματικές εξ επαφής ή και ακόμη μεταδιδόμενα νοσήματα από παράσιτα ή και μύκητες.
Μπορεί κάποιες από τις χημικές ενώσεις να κατηγορούνται για πιθανή εμφάνιση καρκίνου αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί.
Γι αυτό συστήνουμε όταν αγοράζουμε ένα νέο να το πλένουμε και να το ξεπλένουμε σχολαστικά.