1.000.000 νέα κρούσματα σεξουαλικών νοσημάτων την ημέρα παγκοσμίως! 376 εκατομμύρια κάθε έτος!

bigstock Man s Hand Giving Woman s Hand 111223040
0

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019:Δυστυχώς, αναφέρει στη φετινή του έκθεση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας , ότι σε σχέση με την προηγούμενη αναφορά του, του 2012, δεν υπάρχει καμία μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων ετησίως!

 

Ο ΠΟΥ αναλύει ξεχωριστά τα νέα περιστατικά τεσσάρων μεταδιδόμενων λοιμώξεων, με 156 εκ. λοιμώξεις από τριχομονάδα, 127 εκ. από χλαμύδια, 87 εκ. από γονόρροια, και 6,3 εκ. από σύφιλη.

 

Και τα συμπτώματα από τη μη έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία αυτών των νοσημάτων μπορούν να περιλαμβάνουν από πόνο, δυσουρία και αιμορραγίες, έως πολύ σοβαρά όπως αδυναμία τεκνοποίησης, ή πολύ σοβαρότερα, κυρίως από τη σύφιλη, με καρδιολογικά και νευρολογικά συμπτώματα έως το θάνατο.

Και η αναφορά του ΠΟΥ στέκεται κυρίως στο ότι τα περισσότερα από αυτά τα σοβαρά περιστατικά θα είχαν αποτραπεί μόνο με την ενημέρωση του πληθυσμού και κυρίως τη χρήση προφυλάξεων στις ελεύθερες ερωτικές επαφές των ανθρώπων.

Σοβαρό πρόβλημα βέβαια παραμένει η έλλειψη ακόμα και απλών φαρμάκων σε κάποιες περιοχές για την αντιμετώπιση των νοσημάτων , ακόμα και μετά την διάγνωση, καθώς και η αντοχή σε κάποια αντιβιοτικά που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

 

Συστήνεται από τον ΠΟΥ αρχικά, να φροντίσουν οι οργανωμένες κοινωνίες να ενημερώνονται οι πολίτες τους και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, με το απλούστερο που είναι η χρήση προφυλακτικού, καθώς να φροντίσουν τα ερευνητικά κέντρα  για νέα αποτελεσματικότερα αντιβιοτικά , που όμως να είναι εύκολα διαθέσιμα .

 

Επισημαίνεται ότι αυτή η αναφορά είναι μόνο για αυτά τα τέσσερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, χωρίς να σημαίνει δυστυχώς οτι έχει υπάρξει κάποια ιδιαίτερη μείωση σε όλα τα υπόλοιπα όπως είναι η λοίμωξη από ιούς, όπως από τον HPV που προκαλεί τα κονδυλώματα, μια επίσης μεγάλη “μάστιγα” της εποχής μας.

Το ασφαλέστερο θα ήταν για τους πολίτες να απευθύνονται στους μόνους απόλυτα αρμόδιους για όλα αυτά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που είναι οι ειδικοί δερματολόγοι – αφροδισιολόγοι.

 

 

Δείτε Επίσης