Μελάνωμα – νέα “υποσχόμενα” φάρμακα

dirnjhnmrz528136b97c514
0

Μαιος 2018: Μια σημαντική εξέλιξη για τη θεραπεία του μελανώματος ανακοινώθηκε  στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο. 

Σύμφωνα με αυτήν, πρόκειται για μια συνδυαστική θεραπεία που περιλαμβάνει  φάρμακα  τα οποία καταργούν τις άμυνες του καρκίνου και συρρικνώνουν τους όγκους ακόμη και κατά 75%. 

Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, τα φάρμακα αυτά βοηθούν το ανοσοποιητικό να κάνει μια «επανεκκίνηση» ακόμη και όταν η ασθένεια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. 

Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για το «ξεκίνημα μιας νέας εποχής» σε ό,τι αφορά τη θεραπεία της ασθένειας, αφού οι δοκιμές παρουσίασαν αποτελέσματα τα οποία χαρακτήρισαν συναρπαστικά.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η συρρίκνωση των όγκων ήταν εντυπωσιακή, ακόμη και σε ασθενείς που μέχρι πρότινος δεν ανταποκρίνονταν στις άλλες θεραπείες. 

«Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τη θεραπεία του καρκίνου μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος», είπε ο καθηγητής Πίτερ Τζόνσον, από το Cancer Research UK. «Τα φάρμακα αυτά μπορούν να στρέψουν τις άμυνες του οργανισμού ενάντια στους όγκους και αρχίζουν να δίνουν πραγματικές ‘υποσχέσεις’ για τη θεραπεία της ασθένειας, είτε πρόκειται για το μελάνωμα, είτε για άλλες μορφές καρκίνου». 
 

Δείτε Επίσης