Φιλί στο στόμα…..

VIzYRxWV2pLOgHGJciFj
0

Φεβρουάριος2019:

Έως 80 εκατομμύρια βακτήρια μεταφέρονται από το ένα στόμα στο άλλο με ένα φιλί διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, σύμφωνα με ερευνητές του τμήματος μικροβιολογίας του Ολλανδικού Οργανισμού Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι δύο σύντροφοι που φιλιούνται τουλάχιστον εννέα φορές μέσα στην ημέρα καταλήγουν να μοιράζονται τις ίδιες κοινότητες μικροοργανισμών στο στόμα τους.

Η μελέτη έδειξε ότι, όταν ένα ζευγάρι φιλιέται με πάθος και σχετικά μεγάλη συχνότητα, οι μικροβιακές κοινότητες στο στόμα τους δεν αργούν να εξομοιωθούν. Αρκούν εννέα φιλιά ημερησίως.

Κάθε άνθρωπος διαθέτει ένα «οικοσύστημα» με περισσότερους από 100 τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς που ζουν πάνω και μέσα στο σώμα του. Η σύνθεση του εν λόγω μικροβιώματος (αντίστοιχου του γονιδιώματος που περιλαμβάνει τα γονίδια) παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και στις αρρώστιες, καθώς οι «καλοί» μικροοργανισμοί εμπλέκονται στην καταπολέμηση παθογόνων μικροβίων κ.α.

Γενετικοί παράγοντες, η διατροφή, η ηλικία, η επαφή με άλλα άτομα κ.ά. επηρεάζουν σε κάθε άνθρωπο το είδος του μικροβιώματός του διαχρονικά.

Δείτε Επίσης