Οι αιδιοκολπίτιδες, το συχνότερο πρόβλημα των γυναικών

adobestock 92031630
0
Δεκέμβριος  2016
Οι μολύνσεις των γεννητικών οργάνων είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας.
Σύμφωνα με μελέτη οι αιδιοκολπίτιδες εμφανίζονται στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών και σε πολλές φορές είναι επαναλαμβανόμενες.
Η αιδοιοκολπίτιδα παρουσιάζεται στο 75% των γυναικών και σύμφωνα με τις μελέτες το 40% αυτών των γυναικών που έχουν μολυνθεί έστω και μία φορά, συνεχίζουν να μολύνονται επαναλαμβανόμενα.
Τα συμπτώματα της μόλυνσης αυτής είναι φαγούρα, κάψιμο, ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, πόνος κατά την ούρηση και εκκρίσεις παχύρευστων κολπικών υγρών.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν γυναίκες που είχαν αιδιοκολπίτιδα και τους σεξουαλικούς συντρόφους τους, για μία περίοδο ενός έτους.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι γυναίκες που είχαν κάνει στοματικό σεξ με το σύντροφο τους ή είχαν αυνανιστεί χρησιμοποιώντας σάλιο, είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες επαναλαμβανόμενης μόλυνσης.
Ωστόσο, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι επαναλαμβανόμενες μολύνσεις δεν οφείλονται μόνο στο γεγονός ότι μπορεί να μολύνονται ξανά από τους ερωτικούς τους συντρόφους τους οποίους όμως πολλές φορές μολύνουν αυτές.
Η αιδιοκολπίτιδα που οφείλεται σε μύκητα, αυτός υπάρχει κανονικά στο σώμα μας αλλά σε μικρές ποσότητες. Όταν όμως διαταράσσεται η ισορροπία, λόγω αλλοίωσης της κανονικής οξύτητας του κόλπου ή λόγω ορμονικών αλλαγών, τότε ο μύκητας αυτός πολλαπλασιάζεται και προκαλεί μόλυνση.
Βέβαια ο ίδιος μύμητας θα μπορούσε να μεταδοθεί και από τον μολυσμένο σύντροφο.
Ωστόσο, οι ειδικοί δεν έχουν διευκρινίσει πλήρως τους προδιαθεσικούς παράγοντες που προκαλούν αυτές τις μολύνσεις.
Σημειώνουν επίσης, ότι όσο πιο συχνή είναι αυτή η μόλυνση στις γυναίκες, τόσο πιο σπάνια είναι για τους άνδρες.
Οι γυναίκες που είναι πιο ευάλωτες στις μολύνσεις αυτές είναι οι εγκυμονούσες, οι σακχαροδιαβητικές, όσες λαμβάνουν αντιβιώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και όσες παίρνουν στεροειδή φάρμακα και αντισυλληπτικά.

Δείτε Επίσης