Ελπίδες για πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές θεραπείες

woman3
0

Μάιος   2016

 

Ελπίδες για πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές θεραπείες φέρνει η ανακάλυψη ενός μεταβολικού ενζύμου στο δέρμα, το οποίο φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στη γήρανση του δέρματος και το οποίο , με την πάροδο του χρόνου, μειώνεται σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Investigative Dermatology.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του, το ένζυμο παίζει ρόλο-κλειδί στο να διατηρεί νεανικό το δέρμα. Συνεπώς θα ήταν σημαντικό αν μπορούσε να βρεθεί ένας τρόπος, μέσα από φάρμακα ή κρέμες, ώστε το εν λόγω ένζυμο να συνεχίζει τη δράση του και σε μεγαλύτερη ηλικία, κάτι που θα βοηθούσε να επιβραδυνθεί η διαδικασία γήρανσης του δέρματος .
Οι επιστήμονες μελέτησαν την διαχρονική δραστηριότητα του «μιτοχονδριακού συμπλέγματος ΙΙ», που δρα στα μιτοχόνδρια των δερματικών κυττάρων, σε μια ομάδα 27 ατόμων, ηλικίας έξι έως 72 ετών και διαπίστωσαν ότι μειώνεται σημαντικά, όσο μεγαλώνει κανείς.

Ανέκαθεν υπήρχε η υποψία ότι τα μιτοχόνδρια, τα οποία παρομοιάζονται με «εργοστάσια» παραγωγής ενέργειας μέσα στα κύτταρα, παίζουν ρόλο στη γήρανση, αλλά δεν ήταν σαφής ο ακριβής ρόλος τους.

Η έρευνα πλέον θα επικεντρωθεί στο πώς θα ενισχυθεί η δραστηριότητα του εν λόγω ενζύμου.

Έχουμε πλέον ένα στόχο, ένα βιοδείκτη, για την ανάπτυξη αντιγηραντικών θεραπειών και καλλυντικών , που μπορεί να επιβραδύνουν την μείωση της βιοενέργειας του δέρματος, καθώς τα σώματά μας γερνάνε και οι επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες αυξάνονται.

Δείτε Επίσης