Καρκίνο του δέρματος προκαλεί το σολάριουμ.

solarium2
0

Ιούνιος   2016

 

Καρκίνο του δέρματος προκαλεί το σολάριουμ.

Η τεχνητή μέθοδος μαυρίσματος βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία κινδύνου πρόκλησης καρκίνου, έπειτα από ανάλυση 20 επιστημονικών ερευνών.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο, και δημοσιεύτηκε, που συμπεραίνει ότι ο κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος αυξάνει κατά 75% στα άτομα που ξεκινούν το τεχνητό μαύρισμα σε ηλικία κάτω των 30 ετών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όλοι οι τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας προκαλούν πολλές μεταλλάξεις σε πειραματόζωα (ποντίκια), κάτι που δείχνει ότι αυτή η ακτινοβολία είναι σίγουρα επιβλαβής. Παλαιότερα θεωρούσαν, μόνο ένας τύπος υπεριώδους ακτινοβολίας είχε θεωρηθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα αυτή θεώρηση, η κατάταξη, από πλευράς κινδύνου, φέρνει τα σολάριουμ στην ίδια κατηγορία επικινδυνότητας, με το τσιγάρο και την έκθεση σε αμίαντο.

Οι ερευνητές συστήνουν, κυρίως στα νέα άτομα, να σταματήσουν την έκθεση στην τεχνητή ακτινοβολία, (τεχνητό μαύρισμα), καθώς οι περισσότερες λυχνίες  που χρησιμοποιούνται στα σολάριουμ και στις άλλες σχετικές συσκευές, εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία προκαλεί καρκίνο του δέρματος και των ματιών.

Οι  μελέτες μας έχουν δείξει ότι οι νέοι που εκτίθενται σε συσκευές τεχνητής υπεριώδους ακτινοβολίας (σολάριουμ), είναι οκτώ φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη προειδοποιήσει τους νέους να μείνουν μακριά από τα σολάριουμ, ενώ το ίδιο συμβουλεύει η Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου.

Δείτε Επίσης