Τελικά το κάπνισμα επηρεάζει την ακμή;

74837
0

Μάρτιος  2016

 

Σύμφωνα με έρευνα τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Δερματολόγων, το κάπνισμα επιδεινώνει την ακμή στο δέρμα.

Οι επιστήμονες μελέτησαν  άτομα τα οποία είχαν σοβαρής μορφής ακμή και είχαν επισκεφθεί ειδικό δερματολόγο μέσα στα τελευταία οκτώ χρόνια. Διαπίστωσαν ότι το 91% από αυτούς είχαν σημάδια από ουλές στο δέρμα τους και παρότι οι καπνιστές δεν είχαν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σημάδια, η κατάσταση της επιδερμίδας τους ήταν σημαντικά πιο κακή. Συγκεκριμένα, το 53,7% των καπνιστών είχαν μέτριες έως σοβαρές ουλές ενώ, στους μη καπνιστές το ποσοστό έφτανε το 35%.

Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, τα σπυράκια στο δέρμα γίνονται από την ακμή και από αυτά τα σπυράκια κάποια όταν υποχωρούν μπορεί να αφήσουν σημάδια και ουλές.

Από τα νέα δεδομένα φαίνεται ότι  το τσιγάρο επιδεινώνει περισσότερο την κατάσταση  με αποτέλεσμα οι καπνιστές να έχουν πιο μεγάλες ουλές από τους μη καπνιστές.

Και ενώ συμβουλεύουν τους έφηβους, τους νέους και όσους υποφέρουν από ακμή να αποφεύγουν το κάπνισμα  παρόλα αυτά, επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί να γίνει περαιτέρω έρευνες, για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα.

Δείτε Επίσης